Топ 5 кращих ярмарків Європи

Топ 5 кращих ярмарків Європи

Різдвяні ярмарки

– це чарівне дійство, яким охоплена вся Європа. Запрошуємо Вас ознайомитися зі списком найбільш очікуваних ярмарків. Не виключено, що вам захочеться розпланувати свої зимові канікули 2018 року та відправитися в подорож милуватися Різдвяною атмосферою!

Всього на кілька морозних тижнів старовинні міста Європи переносяться в середні століття і мова йде не в старих соборах і забутих туристами музеях, а в справжньої живої атмосфери гучних ярмарків тих століть. Бронювати авіаквитки на період з 15 грудня та 1 січня і тим більше на 24- 25 грудня потрібно якомога раніше, і це також стосується і столиків в ресторанах: багато ресторанів закриваються в переддень Різдва і в Різдво. Ті ж, які залишаються відкриті, пропонують спеціальні різдвяні страви, але зазвичай місця там швидко резервуються місцевими.

Купити авіаквитки та забронювати готель

Мюнхен, Німеччина

Німці знають, як влаштувати свято. Але саме в Мюнхені відбувається неймовірна краса.

Місто зібрало в собі більш ніж 25 ярмарків, які розташовані на площах та в палацах. В наметах дітей та дорослих вчать співати традиційні пісні, з балконів лунає музика, що виконується на стародавніх інструментах. Роздивляйтеся творчість майстрів зі всієї країни, ласуйте смачними закусками та глювайном (глінтвейн по-мюнхенські). Захоплива ялинка на площі Марієнплац чекає на вас!

Прага, Чехія

Прагу теж охоплює чарівлива атмосфера. На Вацлавській площі ви знайдете найкращі різдвяні ярмарки міста, а на Староміській – величезну та осяяну вогниками ялинку. Кожен знайде, чим себе розважити: вертеп, традиційні чеські іграшки-маріонетки, яскраво вбрані прилавки з прикрасами та іграшками, що вручну зробили місцеві майстри, невеличкий контактний зоопарк.

Але слід заздалегідь забронювати собі житло на час зимових канікул. До Праги з’їжджаються і чехи, і іноземці, тож місць в готелях може не вистачити.

Амстердам, Нідерланди

Уже наприкінці листопада – початку грудня в Амстердамі відкриваються ярмарки, де можна купити традиційні голландські ласощі (наприклад, oliebollen – пончики, посипані цукровою пудрою), гарячі напої, перекусити і вибрати різдвяні подарунки. Вітрини магазинів в цей час вже нагадують про наближення свят. Місто наповнюється новорічним настроєм.

Фестивалі та ковзанки дозволять вам відчути себе всередині різдвяної листівки!

Копенгаген, Данія

Якщо в інших містах Європи різдвяні ярмарки можна знайти на площах, то данці влаштовують їх в історичному районі Нюхавн, вздовж річки. Одна з місцевих розваг – почути глашатая між 5 та 6-ою вечора.

Прикрашені вогниками дерева в найвідомішому парку розваг Тіволі та величезна кількість прилавків з витворами данського мистецтва та традиційними стравами створить незабутню атмосферу напередодні великого свята.

Брюссель, Бельгія

Раніше усі з’їжджалися до старого Брюгге, де відбувалися найкращі ярмарки. Але цього року було вирішено влаштувати грандіозну програму саме в Брюсселі. Тож туристів, що опиняться в Європі напередодні Різдва, очікуватимуть традиційні театральні вистави, звукове та світлове шоу, що триватиме усю ніч, та численні кафе та прилавки з місцевою кухнею. В цьому гастрономічному раю можна пробувати мідії в горщиках з перченими молюсками, традиційну печеню та на весь світ відомі вафлі. До того ж ви зможете взяти з собою додому бельгійський шоколад у якості сувеніра.

Різдвяні свята в Європі

– це подія неймовірних масштабів, що чарує своєю красою. Якщо ви маєте час та можливість, влаштуйте собі тур обраною країною. Ви можете дістатися до невеликих міст автобусом або швидким поїздом. Збирайте валізи і вирушайте на зустріч із незабутньою казкою!

Більше