Що дивитися в кіно взимку: 10 головних драм сезону

Що дивитися в кіно взимку: 10 головних драм сезону

«Фаворитка» Лантімоса, Сірша Ронан, Марго Роббі та багато інших

«Зима – час нелегкий», натякає розклад прем'єр на найближчі 2 місяці нового року – зате всі найцікавіші фільми, готові до боротьби на майбутніх преміях, виходять саме зараз. Якщо хмари та сніг навівають похмурі думки, зверніть увагу на десять найбільш захоплюючих драм майбутнього сезону – за їх переглядом можна буде зігрітися та підбадьоритися в найближчому кінотеатрі.

Дві королеви (Mary, Queen of Scots)

З 17 січня в прокат виходить історична драма, заснована на біографічному романі Джона Гая «Королева Шотландії: Справжнє життя Марії Стюарт», адаптацією якого для екрану займався шоураннер перших чотирьох сезонів «Карткового будинка» БоУіллімона. Якщо ж ви не дивилися цей культовий серіал, ми знаємо, чим варто зайнятися на святах.

Сірша Ронан в ролі Марії Стюарт, Марго Роббі в ролі її двоюрідної сестри королеви Єлизавети борються за владу та змагаються в любові під час конфлікту 1569 року, що розгорається між Шотландією та Англією. Зради, бунти та змови підривають обидва престолу та змінюють хід історії.

Повернути Бена (Ben is back)

В той самий день, 17 січня, на екранах з’явиться новий гучний проект зірки фільмів «Манчестер у моря» та «Леді Берд» Лукаса Хеджеса, який на цей раз знявся у свого батька.

Напередодні Різдва на порозі будинку Холлі (Джулія Робертс) раптом з’являється її дев'ятнадцятирічний син Бен, який втік з реабілітаційного центру. Незважаючи на всі обставини, ця безсумнівно радісна подія в результаті виливається в двадцять чотири неспокійних години, протягом яких розкриваються нові подробиці з життя Бена, а нескінченна материнська любов піддається перевірці на міцність: наскільки далеко готова піти Холлі, щоб захистити свого сина?

Потенційні акторські номінації на «Оскар» як у Робертс, так і у Хеджеса.

Море спокуси (Serenity) – з 24 січня

Сексуально заряджений неонуар-тріллер сценариста серіалів «Табу» та «Гострі козирки» Стівена Найта, завдяки якому Меттью Макконахі та Енн Хетеуей знову зустрілися на знімальному майданчику – вперше зі зйомок «Інтерстеллар».

Бейкер Дилл (Макконахі) – капітан риболовецького судна, який водить екскурсії по тропічному анклаву Плімут-Айленд. Його спокійне життя, однак, дає тріщину, коли в ній несподівано з'являється колишня дружина Карен (Хетеуей) та благає Ділла врятувати її та їхнього маленького сина від свого нового жорстокого чоловіка (Джейсон Кларк). Ось тільки по її плану зробити це можна, лише вивізши його у відкрите море та скинувши на поживу акулам. Герою Макконахі, що не дивно, доводиться не на жарт задуматися.

Зелена книга (Green book) – з 24 січня

Комедійна драма легендарного Пітера Фарреллі, яка, судячи з усього, увійде в число головних фаворитів «Оскара-2019» (навіть незважаючи на скандал, що вже виник).

Історія стара як світ: інтелігент та безкультурний лоб вимушено проводять разом час, що в результаті призводить до надихаючим відкриттів у їхніх життях. В цьому випадку всесвітньо відомий піаніст африканського походження Дон Ширлі (Махершала Алі) наймає собі в якості водія італо-американського вишибалу з Бронкса Тоні «Базіку» Валлелонга (Мортенсен) на час турне по півдню країни в 1960-і роки. Тоні повинен провезти музиканта, покладаючись на так звану Зелену книгу – гід для мандрівників африканського походження, що дозволяє обійти неприємності на територіях Глибокого Півдня.

Фаворитка (The Favourite) – з 31 січня

Мабуть, один з найбільш очікуваних фільмів цього року – новинка режисера «Лобстера» і «Вбивства священного оленя» Йоргоса Лантімоса, удостоєна особливого призу журі на Венеціанському кінофестивалі.

У цій (ще одній) комедійній драмі, події якої розгортаються в VIII столітті, розповідається про теплу дружбу дуже чутливої королеви Анни (Олівія Колман) та леді Сари Черчіль (Рейчел Вайс), що управляє країною замість подруги, поки та намагається впоратися зі своїм вибуховим характером та кволим здоров'ям. Однак нова служниця Ебігейл (Емма Стоун) готова піти на все, щоб зайняти місце леді Сари.

Ван Гог. На порозі вічності (At Eternity's Gate) – з 7 лютого

Перший за вісім років фільм Джуліана Шнабеля, який подарував світові «Скафандр та метелик», взяв на останньому Венеціанському фестивалі два призи (а також був номінований на «Золотого лева»).

Біографічна драма про Того, Хто Відрізав Собі Вухо, концентрується на останніх роках життя художника Вінсента Ван Гога, блискуче виконаного Уіллемом Дефо. Це подорож у світ та розум людини, яка не зважаючи на скептицизм, глузування та хвороби створила одні з найулюбленіших та приголомшуючих уяву творів мистецтва. Строго кажучи, це не стільки біографія, скільки сцени, засновані на листах художника, загальновідомі події життя та просто вигадані епізоди, об'єднані в одну стрічку.

LEGO Фільм 2: Друга частина – з 7 лютого

LEGO Фільм 2 возз'єднує героїв Бріксбурга у нових екшн-пригодах, щоб врятувати своє улюблене місто. Минуло п'ять спокійних та приголомшливих років, та громадяни зіткнулися з величезною новою загрозою: загарбниками LEGO DUPLO з космосу, які руйнують все швидше, ніж вони можуть відновити.

Хіба це не романтично (Isn't It Romantic) – з 14 лютого

«Хіба це не романтично» – це романтична комедія, що була створена аби переплюнути всі романтичні комедії та привести до тями тих, хто сприймає цей жанр за реальність.

Нью-йоркський архітектор Наталі наполегливо працює над тим, щоб її помітили на роботі, але її швидше попросять доставити каву та бублики, ніж розробити наступний хмарочос міста. Коли молода жінка падає та б’ється головою, вона прокидається в хворобливому романтичному світі, який повернеться до нормального, тільки коли вона закохається. Та не все так просто. Наталі – затятий цинік, коли йдеться про романтику. Тож цей кіношний паралельний всесвіт, в який перетворилося її життя – її найжахливіший кошмар.

Влада (Vice) – з 21 лютого

Новий фільм ні на кого не схожого режисера «Ігри на пониження» Адама Маккея, який розповідає дивовижну історію Діка Чейні – політика, що непомітно для всіх став наймогутнішою людиною в світі в якості віце-президента Джорджа Буша-молодшого та змінив країну так, що наслідки відчуваються до цих пір. Третя спільна робота Крістіана Бейла та Емі Адамс після «Бійця» та «Афери по-американськи» – тут вони грають подружжя. Очевидна заявка на «Оскар» з боку Бейла, тіло якого, схоже, готове стискатися та збільшуватися скільки завгодно разів – для ролі Діка Чейні, поїдаючи пироги, він набрав майже двадцять кіло, збрив волосся на голові та висвітлив брови.

Наркокур'єр (The Mule) – з 28 лютого

Ще один явний кандидат на «Оскар»: мало того, що Іствуд режисер, так він же 1 грає головну роль – останній раз таке було в «Гран Торіно».

В основі «Наркокур'єра» лежить реальна історія, описана в статті The New York Times «90-річний наркокур'єр картелю Сіналоа», про ветерана Другої світової війни, який став драгділером у найбільшого наркокартелю Мексики. Ось тільки, згідно фільму, Ерл Стоун (Іствуд) зовсім не збирався встрявати у все це. Опинившись без роботи після розорення бізнесу та відчувши себе самотнім, він просто погодився на неважку роботу, єдина вимога якої було – водити.

А поки прем’ери не розпочалися, ви можете встигнути придбати квитки на останній фільм фон Трієра (будьте обережні, бо під час показу в Каннах сотня людей вийшла з залу через надмірну жорстокість), подивитися на русалку Кхала Дрого Аквамена, пригоди жовтенького авта з Трансформерів або піти на Грінча за новорічним настроєм!

Фото Christian Wiediger on Unsplash

Більше