Організовуємо дозвілля на Новий рік в Києві та Львові

Організовуємо дозвілля на Новий рік в Києві та Львові

Новий рік 2019 в столиці та мальовничому Львові – це найсправжнісінький калейдоскоп подій. Ресторани, готелі, нічні клуби, та туристичні комплекси міст пропонують жителям та гостям міста запалити разом затишне вогнище та насолодитися феєрверком яскравих емоцій. Святкова програма до Нового року не дасть вам всидіти на місці та зарядить адреналіном на весь рік!

Безумовно, головна ялинка країни та традиційний концерт просто неба чекатиме на глядачів в Новорічну ніч (31 грудня – 1 січня). Цього року окрім звичних святкових локацій (Софійська та Михайлівська площі) до переліку майданчиків приєдналася й Контрактова площа. Її буде прикрашено для вуличного святкування, а цьогорічною тематикою є «Країна Північного Сяйва».

Святковий настрій буде зростати до новорічної ночі завдяки чисельним заходам впродовж грудня. До Дня Святого Миколаю влада міста підготувала урочисте запалення ялинки, а також відкриття Різдвяного ярмарку. Минулого року було встановлено штучну ялинку, та цього разу дерево буде справжнім. Його висота становитиме близько 25 метрів. Прикрасять красуню 5 сотень іграшок та аж 3 кілометри гірлянд! Навколо пам’ятника Хмельницькому Софійською площею курсуватиме «Полярний експрес». До того ж площу об’єднають з Володимирською за допомогою «Магічного тунелю» та новорічного ярмарку. Смачна гаряча їжа, напої та сувеніри – всі атрибути ярмарку чекатимуть на відвідувачів.

Різдвяне дерево на Контрактовій площі було вирішено оформити в стилі творчості народної художниці Марії Примаченко. Іграшки матимуть вигляд дивовижних істот, як і загальне оформлення всього новорічного містечка.

Весь новорічно-різвяний період, що починається з грудня та закінчується наприкінці лютого, проходитиме фестиваль «Зимова країна на ВДНХ». Відвідати ярмарок можна безкоштовно. Безліч фотозон, виставки в павільйонах, точки з їжею та розважальні заходи з професійними аніматорами, одна з найбільших ковзанок в місті, резиденція Діда Мороза – все це чекатиме на відвідувачів, як завжди. Дід Мороз чекає на дітлахів вже з перших днів грудня. Його будинок – це справжній палац розваг, де можуть попросити про презент не тільки малеча, а й дорослі.

Програму поповнять тематичні експозиції, павільони, де можна пройти квест «Будинок інтерактивних пригод» та «Замок крижаних скульптур». Також можна подивитися сімейне шоу в 3D форматі від StarLight Entertainment – «Winterra. Легенда Казкового краю» розкаже про неймовірні пригоди хлопчика, котрий намагається врятувати свого брата з казкового крижаного королівства Winterra.

Для любителів цитрусових гарна новина – з 21 рудня по 7 січня проходитиме перший в країні фестиваль «Цитрусове королівство». На «Співочому полі» буде побудовано дивовижні замки з більш ніж 100 тон апельсинів та лимонів. Відвідайте казкові будинки Робін Гуда, Гаррі Поттера, графа Дракули та Рапунцель, що зроблені з цеглин-апельсинок. Вартість входу коштує всього 100 гривень.

Хто ще не задумувався над подарунками для друзів можуть пошукати цікавинки на Кураж базарі, що проходитиме 8 та 9 грудня. Пийте глінтвейн, купуйте новорічні декорації та сувеніри, загадуйте побажання, сидячи на колінках в Хорошого та Поганого Санти та ловіть сніжинки. Різдво вже поруч, і це чарує!

Тим, хто вже не може чекати Нового року та прагне відповідного настрою, сподобається Свято новорічної іграшки, що на Подолі. Сьома щорічна виставка проходить в Центрі української культури та мистецтва розпочалася вже 1 грудня та триватиме до 29 числа. Для дітей, котрі хочуть самостійно створити прикрасу, доступні чисельні майстер-класи з розпису іграшок. Величезна кількість новорічних квестів не тільки подарує вам та близьким атмосферу Різдва, а й дозволить об’єднатися та провести час із сім’єю.

І для дітлахів, і для дорослих знайдеться, чим зайнятися в новорічні свята. Це й різноманітні інтерактивні заходи та дитячі ранки, й шоу-програми в ресторанах та клубах столиці та передмістя.

Тим, хто збирається приїхати в Київ, або ж вирушити до Львова на різдвяні свята, слід заздалегідь подбати про житло та транспорт. Попит на апартаменти та готелі в період свят зростає в рази, тож використовуйте перевірені та надійні сайти для бронювання житла. Та не забувайте, що транспорт в Новорічну ніч продовжує свій рух, але бажаючих значно більше, ніж завжди. Ви можете спланувати своє дозвілля таким чином, щоб вчасно опинитися вдома, або ж скористатися службами оренди авто.

Особливо зручно буде на орендованій автівці тим, хто вирішив зустріти Новий рік в культурній столиці – Львові. На відміну від Києва, у місті Лева немає метрополітену (в столиці його роботу буде продовжено до 3 ночі), тож громадський транспорт буде повним. Це може зіпсувати враження від яскравих подій, якими наповниться місто цього року. Саме у Львові ви маєте можливість грандіозно зустріти 2019 рік.

Безпосередньо напередодні новорічних свят на Площі ринок та на проспекті Свободи буде відкрито львівський ярмарок. Традиційні галицькі пампушки, ароматний глінтвейн, вареники та інші смаколики, сувеніри та вироби місцевих майстрів – все це можна оглянути та спробувати на різдвяному ярмарку. Біля Оперного Театру розташується головна прикраса свята – ялинка. Тут же проходитиме святкування в Новорічну ніч, котре буде супроводжуватися музикою, розвагами та феєрверками.

Та любителі гастрономії недарма вирушають саме до Львова – впродовж різдвяних свят тут можна насолодитися святковими стравами та відвідати «Свято пампуха», ярмарок на Сихові та чисельні заклади міста. Кожен з них пропонує також новорічну програму, тож не обов’язково залишатися вдома на свята. Так, наприклад, вечірки у Хмільному домі Роберта Домса, готелі Асторія або в клубах Малевич чи !FESTrepublic та інших – чудовий спосіб зустріти Новий рік у великій компанії друзів.

Та не забувайте про новорічну атмосферу, котра панує в місті. Кожного року на Площі Ринок, окрім ярмарку, відкривається величезна ковзанка. Її встановлено ще 15 листопада, тож, якщо ви родом зі Львова, та ще не встигли її відвідати, у вас є час – ковзанка працюватиме до 15 березня. Для дітей приємною новиною стане те, що вони можуть привітатися зі Святим Миколаєм. Його хатинку можна знайти біля Оперного Театру. Батьки можуть заздалегідь підготувати презент, який Миколай передасть дитині разом із настановами. Подаруйте малечі казку напередодні Нового року!

Починаючи з першого грудня в Палаці мистецтв проходить розважальна програма «Зимові святкові містерії. Від Романа до Івана». В програму входять благодійні акції, вечоринці на Андрія, мюзикли, вертепи та колядки, щедрування та інше. До свята багато закладів підготувало програму, насиченою атмосферою Різдва. «Львівярня» пропонує виставку, кінопокази та живу музику взимку для своїх відвідувачів.

Величезна кількість театральних вистав, що проходить і в столиці, і у Львові, і в інших містах – це надзвичайна можливість провести час усією сім’єю та долучити до високого мистецтва дітлахів.

Якщо ви бажаєте зустріти Новий рік із далекими родичами чи відвідати головні міста країни, поспішайте організувати свою поїздку вже зараз!

Фото Sabri Tuzcu on Unsplash

Більше