Лікування за кордоном, або як організувати медичний туризм

Лікування за кордоном, або як організувати медичний туризм

Людський організм – це машина, якій під силу дуже багато, але будь-який двигун вимагає відпочинку. Іноді відпустка нам потрібна не тільки для красивої засмаги, але й для відновлення організму та його лікування. І, як би там не було, українська медицина не може дати нам всього необхідного, тому в таких випадках на допомогу приходить медичний туризм.

Що таке медичний туризм?

Поняття медичного туризму несе в собі більш широке значення, ніж банальне лікування. Само собою, головна мета – оздоровитися та привести до ладу свій організм. Але крім цього вам пропонують широкий спектр екскурсійних, ознайомчих та розважальних програм.

Таким чином, ви можете поєднати два важливих елементи – відпочинок та лікування. Побачити нову країну, подихати свіжим повітрям та отримати кваліфіковану консультацію від провідних світових фахівців. При правильному виборі місця лікування допомога не змусить себе довго чекати.

Відпочинок та лікування в Туреччині

Турецька медицина

– одна з найсильніших, тож вона популярна серед іноземних пацієнтів. Щорічно сюди приїжджає півмільйона людей з метою отримати консультацію та певну медичну допомогу. Головна гордість турецької охорони здоров'я – онкологія та нейрохірургія. Саме ці сфери популярні серед туристів. Більше тисячі клінік розташовано в країні та майже п'ятдесят з них мають акредитацію Об'єднаної міжнародної комісії. Крім вищевказаних сфер, в Туреччині успішно проводять пересадку кісткового мозку та лікують хворобу Паркінсона, а також епілепсію. Найбільша лікарня – Анадолу, куди щорічно приїжджають десятки тисяч онкохворих, 90% з яких отримують бажаний результат в найкоротші терміни.

Крім цього, Туреччина – теплий, м'який та комфортний кліматично регіон. Безліч пам'яток, багато сонця, смачна кухня та максимально розвинена туристична індустрія. Квитки на літак коштують небагато, а після отримання професійної допомоги ви та ваші рідні можуть продовжити своє перебування та насолодитися мальовничими краєвидами.

Оздоровчий туризм по-австрійськи

Лікувально-оздоровчий туризм тут представлений не тільки хорошими клініками та кваліфікованими медиками, в даному випадку на допомогу приходить сама природа. В Австрії досить багато мінеральних джерел, води яких допомагають при різних захворюваннях. Також країна славиться своїми грязями. Особливо добре себе тут почувають люди, які страждають неврологічними розладами.

Крім цього, в Австрії медики досить успішно займаються проблемами опорно-рухового апарату, серцево-судинної та репродуктивної систем. Активно працюють в сферах гастроентерології та дерматології. Найголовніші курорти – Баден, Гайнберг та Бад-Лойперсдорф.

Лікувальний туризм в передовому Ізраїлі

Ізраїль – це буквально Мекка лікування та оздоровлення. Медичний туризм в Ізраїлі процвітає на рівні зі звичайним. Славиться країна останніми науковими розробками, кращими апаратами та приладами, інструментами та відмінним рівнем підготовки фахівців. Наукові центри, теоретики та співробітники лабораторій контактують безпосередньо з лікарями. Таким чином, досягається максимальна результативність в діагностиці та подальше лікування. Тут допомагають людям з проблемами в галузі онкології, кардіології, дерматології, труднощів з опорно-рухової системи різної складності. Зокрема, мова йде про міста Тель-Авів та Хайфа.

Інша сторона ізраїльського туризму – лікування на Мертвому морі. Солі та мінерали, які містяться у воді, широко відомі у всьому світі. Морські хвилі допомагають постраждалим від різних проблем – дерматологія, невралгія, складності опорно-рухового апарату, дихальної та серцево-судинної систем.

Китайський медтуризм

Східну медицину в цілому можна охарактеризувати як окрему галузь, гідну поважної згадки в туристичному посібнику. Багато досвідчених лікарів, навіть професори з кращих лікарень та лабораторних центрів Європи з пошаною ставляться до китайської медицини.

У китайському розумінні медичний туризм – це акупунктура, масажі, медитації, грязьові ванни. Велика кількість ароматичних масел, голковколювання та шлях до внутрішнього умиротворення. Сюди приїжджають люди, які страждають невралгічними, дерматологічними, кардіологічними проблемами. Також місцеві лікарі успішно допомагають в галузях косметології, гастроентерології та ортопедії.

Приємно впливає на процес відновлення й досить низька ціна поряд з хорошим результатом та комфортними умовами. За східним оздоровленням приїжджайте в Пекін, Харбін та Далянь.

Медичний туризм в Німеччині

Німеччина також процвітає в медичній галузі. Інноваційні розробки у сфері робототехніки дозволяють тутешнім лікарям робити операції будь-якої складності, з використанням дрібних інструментів та навіть лазерів.

Приємний бонус – одноденна програма комплексного обстеження. У багатьох клініках цю процедуру пропонують родичам або друзям, які супроводжують пацієнта. Відразу ж буде дана базова консультація та загальні рекомендації. Якщо вам потрібна медична допомога, то приїжджайте в Гамбург, Мюнхен та Франкфурт.

Йога, медитації та натуральні продукти Індії

Всупереч усім складнощам, які переживає ця країна, вона колосально просунулася в одному напевно – в зціленні тіла через зцілення духу. Психологія, разом з правильним харчуванням, йогою, аюурведою та щоденними медитаціями часом дають неймовірний результат.

В Індії можна вирушати з гострою проблемою кардіологіїабо ендокринології, з неполадками кишково-шлункового тракту або з розхитаними нервами або просто для схуднення. При будь-якому розкладі комплексний підхід разом з дієтою з натуральних продуктів допоможуть вам досягти бажаної мети. А якщо у вільний час гуляти узбережжям та захоплюватися красою храмів, то й не помітите, як підете на поправку. Кращі фахівці допоможуть вам в штаті Керала, в місті Трівандрум.

Медичний туризм в Кореї

В країні культ освіти, до навчання з першого та до випускного курсу ставляться з усією серйозністю, тому в кваліфікованості та професіоналізмі лікарів ви можете бути впевнені. Кращі з них, до речі, працюють в Коянге, Сеулі та Сувоне.

Корейці дуже винахідливі, тому в клініках та медичних центрах працюють передові технології та найкраще обладнання. Південна Корея пропонує максимально ефективний та досить цікавий симбіоз. А ще, в порівнянні з європейськими клініками, тут ціна на порядок нижче. Особливо часто тут бувають пацієнти з діагнозом безпліддя та онкологія. Якщо ви хочете трохи змінити свою зовнішність – ласкаво просимо.

Пам'ятка для туриста

Медичний туризм рідко коли організовується самостійно. Найчастіше пацієнт або користується послугами туристичного агентства, або отримує безпосереднє направлення з української клініки. Але це, в більшості, стосується виключно серйозних захворювань, які потребують нагального втручання. Якщо ж ви вирішили відкрити для себе медичний туризм в цілях профілактики або альтернативи вже наявного лікування, то можна та самостійно спланувати поїздку.

Але не завжди варто орієнтуватися на загальну репутацію країни щодо охорони здоров'я. Не полінуйтеся, зайдіть на сайт клініки, що цікавить вас, почитайте відгуки, пошукайте матеріали цієї організації в ЗМІ. Проведіть повний аналіз, уважно вивчіть прайси та пропоновані послуги клінік. Часом буває так, що існують нероздільні комплекси аналізів або процедур. Та може статися так, що ви разом з необхідними аналізами оплатите комплекс процедур, зовсім для вас не важливий.

Що б трішки полегшити цей процес та зберегти Ваш час, ми зробили перелік всіх необхідних туристичних компаній, що б Ви могли організувати подорож для себе і своїх близьких. Ви можете обрати туристичне агенство, яке підбере для Вас авіаквитки, забронюює готель та порекомендує медичні центри. А якщо маєте бажання організувати пїздку самостійно, то тут Ви знайдете перелік авіа компаній, сайтів де можна забронювати житло, хостел чи готель самостійно. Порівняйте компанії та дізнайтесь про них більше. Таким чином Ви зробите правильний вибір і вже скоро будете насолоджуватись новими враженнями та покращувати Ваше здоров'я.

Здоров'я – головний наш ресурс, якщо є сили, фортеця тіла та духу може все здійснити, все побороти. І, якщо вам не можуть допомогти тут, вирушайте в інші куточки світу. Цілком може виявитися, що фахівець в іноземній клініці з легкістю знайде вихід з вашого становища.

Більше