Список найбільш очікуваних ігор 2019

Список найбільш очікуваних ігор 2019

Виставка електронних розваг, вона ж Electronic Entertainment Expo або, як кажуть в народі, Е3 – це якийсь чит в світі ігрової індустрії, який розкриває велику частину карт. Вона потішила загальну цікавість щодо новинок ще в середині червня. Тому ми склали список найбільш очікуваних ігор 2019 року, якщо ви пропустили шквал новин під час літніх канікул. Тепер вам точно буде, чим зайнятися взимку та впродовж року!

Anthem

Anthem – це, по суті, відповідь EA Games на Destiny – шутер від третьої особи з елементами стрілялки RPG в космопостапокаліптічному сеттинзі від BioWare. BioWare славиться глибоким та захоплюючим сюжетом. Тут відкритий онлайн світ, де гравці об'єднуються в групи, укладають контракти та подорожують.

Assassin's Creed Odyssey

Нова Assassin's Creed Odyssey від Ubisoft, судячи з трейлерів до гри, виглядає незвично. В екшен додали не лише бої в стилі «This is Sparta! », а й рольові елементи. Ваші слова можуть вплинути на проходження, а потайливість не обов'язкова. Зрештою, головний герой – спартанець, а ці хлопці не шукають обхідних шляхів та звикли йти напролом. Грати дозволять і за чоловіка, і за жінку. Одностатева любов теж є, але в стародавній Греції вона виправдана. А ще чекаємо класну графіку, свій корабель та гори додаткового контенту. Одне лише засмучує – Ubisoft, швидше за все, додасть покупки за реал.

Fallout 76

Новий Fallout анонсували до ігрової виставки та дуже здивували. 76-а – нетипова частина серії, а онлайновий світ, де люди заново освоюють планету. А по світу бродять не лише NPC, але й живі гравці. Ніколи не знаєш, як поведе себе зустрічний – поторгуйся або вистрілить прямо в голову. Автори обіцяють, що валити одного й того ж гравця цілий день не вийде, та й лут з трупів не падає. На затятих убивць оголосять полювання. Зате можна вдарити по чужій базі ядерною бомбою, а потім надіти силову броню та піти в рейд, що відкрився на місці спаленого містечка.

Якщо ви не в силах чекати виходу новинок, поверніться до канонічного MMO Action – гри Crossout. Тут, звичайно, немає зомбі, але є монстри та потужний крафт бойових машин.

Dying Light 2

Студія Techland вирішила, що простий зомбі шутер – це вже не модно і потрібно додати трохи RPG, щоб було ніжніше. Тому вони покликали до себе досвідченого Кріса Авеллона, а він переконав зробити так, щоб кожне проходження Dying Light 2 було унікальним. Так, ви можете допомогти суворим законникам навести порядок, але коли-небудь вони можуть покарати і вас просто тому, що «Закон є закон». Замість цього ви вільні зв'язатися з бандитами та влаштувати беззаконня, нарубавши «бабла». Але не дивуйтеся, якщо вас заріжуть колишні подільники. І такі рішення гравець має приймати постійно в перервах між паркуром, рубкою та стріляниною. Докиньте сюди величезний світ та кооператив – і ось вам потенційний хіт.

Якщо хтось знудьгувався по RPG, вам, можливо, сподобається Reborn. З очевидних плюсів – вона безкоштовна і має великий ігровий світ з масою можливостей. Якщо хочете направити свої сили на розвиток персонажів, то Wildterra – відмінна пісочниця в онлайні. Тож обирайте гру до смаку, поки копанії полірують свої новинки.

Star Wars: Jedi Fallen Order

Розробники, які створили успішну гру Titanfall 2, оголосили про роботу над пригодницької грою з видом від третьої особи за мотивами Зоряних Воєн ще в 2016 році. Тоді ж було оголошено, що роботу над проектом очолить режисер God of War. На EA Play цього року проект нарешті отримав ім'я – Star Wars: Jedi Fallen Order – і дату релізу в кінці 2019 року. Гра буде оповідати про темні часи далекої-далекої галактики, де було відкрито полювання на джедаїв. На жаль, ніяких скріншотів або навіть концептуальних начерків публіці поки не показали. Ймовірно, процес буде зсунуто з мертвої точки тільки на початку року, а на Е3 2019 ми дізнаємося все остаточно.

Metro Exodus

4A Games та Deep Silver скоро порадують фанатів постапокаліпсису шутером Metro Exodus. Продовження серії Metro нарешті дасть гравцям побігати по великих локаціях. Звичайно, і ворогів там додасться, до того ж вони різко порозумнішають. Готуйтеся використовувати хитрощі в бою на кшталт підкрадання в темряві, а ще готуйтеся покращувати іта чистити зброю – все, як у житті. На жаль, повністю відкритого світу в нової Metro немає, але і так автори зробили крок вперед. До речі, якщо хто забув, ця гра про Росію, нехай і не про найприємніше майбутнє.

Реліз її перенесли на 22 лютого, але на цей раз дата точна, адже розробка гри завершена. Про це заявили самі 4A Games. Проект набрав багато ажіотажу, і це неспроста – історія лінійки розвивається, гра з шутера перетворюється в хоррор на виживання, а увагу до серії звертають не тільки співвітчизники, але й зарубіжні геймери.

Skull & Bones

У травні 2018 року Ubisoft повідомила про перенесення ще однієї розрахованої на багато користувачів гри по піратів на 2019 рік. У Skull & Bones гравцям пропонується стати капітанами кораблів та кинути виклик один одному за панування на морі. Постала перед нами послідовниця морських бою з Assassin's Creed IV: Black Flag у вигляді потенційно нудних боїв 5 на 5, яка вже круто змінилася. При показі геймплея на Е3 не створювалося відчуття дежавю. Різниця між боями в Assassin's Creed та Skull & Bones була дійсно помічена у декількох змагальних режимах, системі прокачування, прокачуванні капітана та атмосфері битв та піратської обстановці.

Crackdown 3

У цьому списку випуск практично всіх ігор переносився, але особливість Crackdown 3 в тому, що він переносився тричі: з 2016 на 2017, з 17 на 18 і, відповідно, з 18 на 2019. Причиною стали зупинка прогресу в розробці та полірування проекту.

Сама гра представляє собою кооперативний екшен з великим відкритим світом, де здебільшого твориться хаос з численних гравців, злочинців та поліцейських. Що розносить на друзки, так це головна фішка гри – повна руйнація. Вона досягається завдяки окремим хмарним серверам, які відповідають за обробку руйнувань та збереження їх до кінця поточної сесії.

До проекту потрібно як мінімум пидивитися, особливо тим, кому подобається мультяшний стиль або гри такого типажу.

Sekiro: Shadows Die Twice

Судячи по трейлерах, проект схожий на Dark Souls або Bloodborn. Це й не дивно, тому що розробляє Sekiro та ж компанія, що й Bloodborn з Dark Souls. Але, за словами творців, гравців чекає «щось новеньке». Пригодницька стрілялка, не так орієнтована на прокачку характеристик, як було в попередніх проектах, а на дослідження ігрового світу, і, в цілому, ближче до The Legend of Zelda. Але хардкорність нікуди не пропаде.

Головним героєм тут виступає ніндзя, який менш захищений, ніж самурай або лицар, і завжди знаходиться на порозі смерті. Розробники намагалися кожну битву зробити напруженою та змусити гравця відчувати ризик та передчуття бою.

Cyberpunk 2077

Лідером топа можна назвати чудовий Cyberpunk 2077. Автори знаменитого Відьмака невпинно дивують. Те, що вони додали в 100-секундний трейлер інші розтягнули б по десятку роликів. Перестрілки, погоні, нелінійне прокачування, гори діалогів, різні способи вирішення квестів – все в Кіберпанк точно буде. Обіцяють розчленінку, мати, оголення та постільні сцени, тому обмеження віку по рейтингу тут не дарма. Не забудьте про велике місто, частина якого відкриється пізніше, прикольних напарників та орди ворогів, модифікацію всього: від пушки до свого тіла. Якщо коротко – це мастхев.

Звичайно, добірка в цьому списку досить умовна, тому пишіть в коментарях, якщо ми упустили якісь перлини в геймерських анонсах. А поки не сумуйте та грайте в онлайн ігри від кращих видавництв та прокачуйте скіли, щоб щільно взятися за новинки, а не звикати годинами до геймплею.

Більше