Засоби, що мають бути у вашій косметичці цієї зими

Засоби, що мають бути у вашій косметичці цієї зими

Ми звикли, що індустрія краси розділила догляд за шкірою на салонний та домашній. Та нещодавно виробники косметики для догляду почали стирати кордон між самостійним та кваліфікованим доглядом. Компанії випускають продукти, що працюють за принципом салонних процедур.

Зміна сезонів – стрес як для нас, так і для нашої шкіри обличчя. Сухе повітря, холодний вітер та інші несприятливі погодні умови призводять до проблем зі шкірою. Якщо не попіклуватися про неї заздалегідь, то доведеться сумувати не через хмарність за вікном, але й через подразнення, лущення та інших небажаних явищ на обличчі. Та якщо слідувати головним принципам та використовувати правильні продукти, проблем зі шкірою можна уникнути.

Очищення

При зміні сезонів треба провести ретельну ревізію свого догляду. Досвідчені дерматологи радять перейти на кремові засоби для вмивання, котрі не піняться. Вони не порушують природний бар’єр шкіри. Крім того, восени не рекомендується застосовувати тонери для обличчя. Краще додати в щоденний догляд зволожуючі сироватки. Настала ідеальна пора для засобів з ретинолом, адже сонячна активність знижена, тож ретинол виконає свою роботу на всі 100!

Використовуйте ніжні текстури, як очищуючий бальзам для зняття макіяжу Blood Orange від 100% Pure або гідрофільну олію A'pieu. Для вмивання зранку підійде крем Hydra Restore Grown Alchemist, що містить вітаміни групи B. Це надасть шкірі пружності та тонусу з самого ранку.

Пілінг та глибоке очищення обличчя

Одна з головних проблем ранньої осені – нерівномірний колір обличчя (йде загар, через різницю температур шкіра зазнає стресу). До того ж постійне застосування засобів від сонця може заважати себуму виходити з пор. З цим допоможе впоратися дерматолог або косметолог. Знадобиться всього невеликий курс задля видимого ефекту. Ви також можете звернутися до професіоналів, якщо в вас виникають проблеми зі шкірою під час зміни сезону.

Але якщо треба лише трохи підкорегувати схему догляду, подивіться на косметику The Ordinary. Компанія використовує інгредієнти, що призначені для професійного догляду. Але задля того, щоб ви не нашкодили своїй шкірі, концентрація компонентів є трохи зниженою. Пілінг Lactic Acid 10% + HA 2% добре впливає на шкіру та підійде тим, хто тільки починає знайомство з кислотним доглядом.

Та для того, щоб позбутися лущення ні в якому разі не підійдуть абразивні скраби. Застосовуйте ніжні гелі-пілінги, як в компанії Thank You Farmer. Він не пошкодить вразливу шкіру, та надасть їй шовковисту м’якість.

Зволоження

Під час перших холодних днів змініть легкий крем на водній основі на більш жирний. І пам'ятайте про зону навколо очей: відмінно підійде крем від CLINIQUE. Він швидко висихає, не залишає жирного блиску, але глибоко насичує шкіру.

Дерматологи також рекомендують відмовитися від масок, що містять глину в складі. Замість них вибирайте зволожуючі – на кшталт маски з лінії Hydra Végétal від Yves Rocher. І навіть восени та взимку не слід забувати про сонцезахисний крем.

Коли шкіра доглянута та чиста, можна сміливо розпочинати нанесення макіяжу. І якщо ви можете обирати засоби для догляду з власних вподобань, то засоби для мейк-апу – та сама мода, що вносить постійні корективи в косметичку. Ми проаналізували макіяж моделей під час показів модного одягу цього сезону та готові представити вашій увазі головні тенденцій макіяжу.

Сучасна мода суперечлива та екстравагантна. Повірте, ми доклали максимум зусиль, щоб вибрати найбільш «неподіумний» макіяж, який освіжить і прикрасить вас і будні, і в свята.

Отже, головні тренди макіяжу холодного сезону:

- стрілки;

- червоні губи;

- Smoky Eye;

- нюдові губи;

- тііні пастельних відтінків;

- різнобарвні тіні та яскрава туш або помада;

- стрази в макіяжі, блискітки та багато, багато, неймовірно багато гліттера!

Стрілки – одвічна класика, яка не виходить з моди

І дійсно, стрілки були модні і в 20-х, і в 30-х, і в 60-х, і в 90-х, і зараз вони є цілком актуальними. Але оскільки дизайнери не люблять просто так брати вже якийсь давній тренд та вводити його в колекції, то вони починають придумувати варіації на знайому тему.

Обирайте тонкі фломастери – вони дозволяють краще промалювати простір між віями та зробити чітку границю стрілки. Ультра тонка підводка Physician's Formula або від Maybelline – обирайте будь-яку. В обох є не тільки темний чорний колір для виразного макіяжу, а й коричневі – для денного. В Maybelline є також нестандартні кольори, як ізумрудний або синій.

Червона помада – це must have!

Восени та взимку 2018-2019 стилісти та навіть модельєри пропонують зробити акцентом макіяжу саме губи. Взагалі макіяж обличчя має бути максимально натуральним та навіть сам червоний колір губ повинен нагадувати природні кольори, що можна зустріти в природі.

Вибираючи відтінок помади, нанесіть її на зап’ястя, але не на світлу частину, а там, де відтінок шкіри максимально схожий на колір обличчя. Та останнім часом особливої популярності набуває бренд Nouba, котрий випустив достатньо багато вдалих червоних відтінків.

Smoky Eyes в моді і восени, і взимку

Абсолютно нічого нового – без загадкових та вдумливих очей під темними повіками не обходиться жоден показ мод. Всі звикли, що смоки айс використовують тільки ввечері, але й вдень такий макіяж може бути цілком доречним, якщо вам не лінь приділити цьому 15 хвилин свого життя. Особливо цікаво цей прийом застосував бренд Tom Ford. Для виділення очей знову ж знадобиться підводка. Стосовно тіней – ви можете використовувати свої улюблені палетки, адже смокі не такі вибагливі, як могло б здаватися.

Губи кольору нюд

Макіяж в стилі нюд повинен бути максимально натуральним. Тому варто обирати пудрові коричневі або рожеві відтінки, які походять на колір ваших губ або повік, але злегка відрізняються по тону. Що стосується текстур, то зазвичай для створення нюдових губ використовуються легкі напівпрозорі текстури. Помада не повинна щільно закривати натуральний колір губ та має лише злегка надати їм відтінок. Ви могли неодноразово бачити вдалий нюдовий макіяж в мережі – сестри Хадід, до котрих прикута вся увага сьогодення, роблять його достатньо часто.

Тіні пастельних відтінків

Це практично той же нюдовий make up, але більш яскравий. І яскравість ця зовсім не кричуща, а лише трохи акцентує увагу на очах. Це може бути ледь помітний димчастий, світлий зелений або блакитний, блідий рожевий відтінок. Від люксових брендів до бюджетного мас-маркету, кожна марка відчула себе зобов’язаною випустити таку палетку. Приглушені кольори в наборах Mermaid або Punk Princess допоможуть створити трендовий макіяж.

Різнобарв’я

А тепер додайте до попереднього мейку трохи більше кольору та насиченості. У вас вийде яскравий та позитивний макіяж, який, швидше асоціюється більше з літом, ніж із зимою. Мабуть, дизайнери навмисно та навіть перебільшено подають такий make up, щоб розбавити сірі холодні пейзажі. Ми не пропонуємо вам втілювати такий макіяж в життя, а пропонуємо взяти саму ідею за основу. Нехай це будуть кольорові тіні, але не в такій кількості та не дуже яскравих відтінків. Спробуйте створити градієнтний макіяж очей. Ця палетка від Lime Crime допоможе розмалювати ваш тиждень!

Гліттероманія в усій красі

Здається, що глиттер дуже щільно увійшов у світ моди та не збирається здавати позицій. Вже кілька сезонів поспіль блискітки з'являються на подіумі в різних варіаціях. На цей раз у своїх осінньо-зимових колекціях 2018-2019 кілька дизайнерів вирішили повністю покрити глітером обличчя моделей. З боку це виглядає ефектно, шоу вдалося, але в житті навряд чи доречно. Тому знову ж пропонуємо взяти лише саму ідею застосування глітера для створення блискучого вечірнього макіяжу, але в помірних кількостях.

Ви можете використати кольорові блискітки для яскравого акценту або ж просто додати одним торканням пензлика в куточок ока чи тонким шаром на повіко.

Хай ваша здорова шкіра сяє, а макіяж підкреслить вашу природню красу!

Фото Noah Buscher on Unsplash

Більше